Site icon #Повернення

Українці їдять, американці ні: блогерка назвала 10 продуктів, яких бракує в США

Українка Кристина Загребельна, яка вже понад шість років мешкає у США, опублікувала відео на своєму YouTube-каналі “Українка в США”, де поділилася власним списком продуктів, знайомих для українців, але майже відсутніх у звичайних американських супермаркетах. Про це пише UADiaspora з посиланнями на Enovosty.

Серед найбільших здивувань — заборона на класичні «кіндер-сюрпризи». Через закон 1938 року, який забороняє їстівні продукти з неїстівним вмістом усередині, компанія Ferrero була змушена адаптувати продукт під назвою Kinder Joy. Оригінальні ж яйця конфіскують на митниці.

Також у звичайних американських магазинах практично не знайти звичних українцям кисломолочних продуктів — такого, як наш домашній сир, чи звичного кефіру. Є лише зернистий cottage cheese і продукція компанії Lifeway Foods, яку заснував українець Михайло Смолянський у 1986 році.

Ще один блок — це «рибно-м’ясні» делікатеси: оселедець у звичному вигляді, червона ікра на хліб та лікарська ковбаса. У США такі продукти або взагалі не вважаються їжею для повсякдення, або зовсім не зрозумілі на смак американцям. Натомість вони їдять болонську ковбасу чи мортаделу.

Окрема історія — соління, чорний хліб і гречка. Солоні огірки є, а решта консервації — ні. Чорний хліб майже відсутній. А гречка вважається «екзотикою» і продається лише у відділах органічних продуктів здебільшого у вигляді зеленої крупи.

Цікавий факт — у США майже немає вишні. Солодка черешня популярна, а от кислу вишню знайти майже неможливо. Для вареників з вишнею українські ресторани замовляють заморожену з Канади.

Проте, за словами Кристини, усе ж знайти українські продукти можна: у великих містах працюють спеціалізовані інтернаціональні або українські магазини, де продаються як звичні продукти, так і справжні імпортовані товари з України, включно з пивом, солодощами, ковбасами й консервацією.

Exit mobile version