Фуд-блогерка @GastroBerlin Оля, яка має понад 100 тисяч підписників у Instagram розповіла для NV Food про те, як заснувала свій блог та секрети успішності. Нині пропонуємо підбірку п’яти рекомендованих нею закладів, відкритих українцями у Берліні.
У інтерв’ю Оля поділилася своїм поглядом на ресторанну сферу в Німеччині та порівняла її з українською та іншими іноземними. Стало зрозуміло, чому бізнеси, які відкривають іммігранти мають успіх, як цьому сприяє сама атмосфера в столиці та менталітет німців. Окрім цього, фуд-блогерка назвала улюблене місце, де можна скуштувати смачний борщ та просто знайти українську кухню. Тож яка різниця із Києвом, чи є схожі ресторани в Берліні, та чи можете ви стати успішним фуд-блогером дізнайтеся у інтерв’ю. А поки пропонуємо подивитися рекомендовані місця зі смачною їжею та напоями.
Заклад української кухні з сучасним баченням, що знаходиться в Шарлоттенбурзі. Оля розповіла, що ресторан добре відомий своїм домашнім вишневим лікером, який має особливо цікаву подачу, та живою музикою. Тут можна скуштувати банош, шашлик, млинці з сиром та лососем, а також вареники з буряковим пюре. Порадують десерти, серед яких брауні та фірмовий під назвою Та, яка з вишнями. З напоїв є коктейлі, кава, вино та український узвар. Заклад просторий та має класичний інтер’єр у стриманих темних кольорах.
2. Guzulka
Як описала Оля, це міце відчувається як затишні гостини у гуцульської родини. Сюди варто прийти за цікавим інтер’єром та смачними галушками, котлетою по-київськи та особливим борщем з різними закусками. Всередині вам запропонують одягнути закарпатський стрій та сфотографуватися на яскравих локаціях із автентичними елементами інтер’єру. Тут часто святкують дні народження, весілля та інші свята. У меню також є безліч традиційних українських страв та закусок. Наприклад, голубці, деруни, ковбасні нарізки, соління тощо.
3. Slava Berlin
Варто завітати за різноманітними цікавими видами вареників, як от з чорницею та медовим кремом, за фісташково-малиновими оладками та наполеоном. Ресторан також славиться своїми настоянками та борщем, окрім того, що тут красиво виглядають макові млинці із вишнею, є гранатова наливка, яку можна замовити до баношу з овечим сиром. Борщ тут подають із зеленню, капустою та шматочками свіжого хліба.
4. Jomo
Місце відкрите українцями, яке запрошує на сніданки та ланчі та ніби передає атмосферу закладів Києва. Зранку до кави оберіть відомі сендвічі, поке чи омлет, на обід скуштуйте удон чи лосось із картоплею, а на вечерю до бокала вина насолоджуйтеся тартаром, морепродуктами, пастою та красивими десертами. У ресторані пропонують страви у вишуканій подачі високого рівня, є широка винна карта, і можна замовити як бокалом, так і пляшкою. В інтер’єрі багато дерева, великі вікна та килим на підлозі. Затишок тут створюють теплі кольори та квіти у вазах.
5. Sirene
Якщо ви шукали місце для бранчу, Оля радить сходити сюди. Тут смакуватиме веганський грибний тост, сирники з ягодами, баскський чизкейк та шакшука до кави. До відомих класичних страв смакуватимуть і коктейлі, матча-чай. Ресторан зазначає, що у вихідні та святкові дні працюють без бронювання та радять приходити без ноутбуків для роботи. До Різдва тут приготували вареники із вишнями від шефа Володимира Холодюка. В інтер’єрі тут високі стелі з ліпниною, мінімалістична обстановка та дерев’яні меблі в оточенні зелених рослин.